Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Piekeren
Categories: burn-out, rust

Pieker je veel? Van Pieter – een van onze trouwe lezers – kreeg ik het volgende mailtje over ‘piekeren’ en de theorieën die er zo al zijn om piekeren te voorkomen:

‘Je kan over van alles en nog wat piekeren. Zelfs over het feit dat je te veel piekert. Vooral ’s nachts is piekeren vervelend omdat het dan vaak veel tijd vergt en je eigenlijk helemaal niet opschiet met je gedachten. ’s Nachts piekeren heeft eigenlijk heel weinig zin, je zou je gedachtes beter uit kunnen stellen naar een moment dat je er constructief over na kan denken. Dat is ook het uitgangspunt van een aantal theorieën over hoe je kan stoppen met piekeren. Het werkt ook nog, het gaat ongeveer zo: 2 keer per dag plan je een piekerkwartier waarin je zo veel mogelijk piekert. Als je ’s nachts begint te piekeren zeg je tegen jezelf: “ik hoef nu niet te piekeren, want dat doe ik morgenochtend al”. Dat is een heel fijne gedachte… probeer het uit!’

Je piekert je suf
Je piekert je suf
Henk Hermans

Comments are closed.