Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
13 vragen aan….: Freek Jordans, loopbaancoach

De eer was aan Freek Jordans – initiatiefnemer van Jordans Training en Coaching en sinds de zomer van 2010 ‘Monstercoach’ voor Monsterboard – om de allereerste editie van de rubriek ’13 vragen aan…’ te openen.

1. Wie is Freek Jordans?
Poeh…
Groeide op in Brabant, speelde als kind altijd buiten, hield van beestjes en natuur, studeerde Human Resource Management in Rotterdam, werkte in vele verschillende beroepsvelden, maakte privé een en ander mee waardoor persoonlijke ontwikkeling centraal kwam te staan. En ging vervolgens terug naar de basis.

2. Waarom een bureau voor training en coaching?
Was een logische stap na persoonlijk afgelegde pad. Was eigenlijk altijd al een enorme drang naar vrijheid en autonomie en botste vaak met leidinggevenden… Ging op zoek naar een combinatie tussen passie – natuur en buitenleven – en persoonlijke ontwikkeling: coaching & training. Die combinatie werd Jordans Training & Coaching.

3. Op welke manier kom je het thema ‘rust’ en ‘rust vinden’ tegen in je werk en bij je cliënten?
Het lijkt wel of dit thema op dit moment bij iedereen speelt! De wereld om ons heen en het leven worden steeds gehaaster. Zowel thuis als op het werk. Dat gaat lange tijd goed, maar bij veel mensen houdt het op een gegeven moment op. Zij gaan dan op zoek naar hun authentieke ik en wat ze echt belangrijk vinden in het leven. Dat proces mag ik dus regelmatig met veel plezier en herkenning begeleiden!

4. Waarin onderscheidt jouw aanpak zich van die andere trainers en coaches?
Iedereen doet het, hoop ik tenminste, op de manier die het beste bij hem of haar past. Mijn manier is buiten in de natuur. Een enorme inspiratiebron, een erg goede metafoor en daarnaast een ongekende energiebron en een rustpunt.
Verder werk ik erg vanuit mijn intuïtie en wordt er ook erg veel gelachen.

5. Welk pad heb je afgelegd naar waar je nu bent?
Stap voor stap mijn eigen lessen gehad. Onder andere doordat ik twee keer een whiplash had. Hierdoor is persoonlijke ontwikkeling zowel privé als zakelijk mijn leven in gekomen en sta ik nu op dit punt.

6. Wat doe je het liefst om te ontspannen?
Wandelen door het bos, beestjes fotograferen, hard lopen, yoga en muziek luisteren.

7. Waar vind je rust?
Kan overal zijn. Thuis met klassieke muziek en de zaterdagkrant, maar ook rennend door het Amsterdamse Bos. In ieder geval in ‘Planken Wambuis’, een schitterend natuurgebied bij Otterlo, op de Veluwe, wat ik van binnen en buiten ken en waar ik minimaal twee keer per maand oog in oog met edelherten en wilde zwijnen sta!

8. Naar welke muziek luister je?
Divers, ligt aan mijn sfeer…. Klassiek (veel piano), Jazz (Arrow Jazz), Dance (Faithless) en Soul (van oude klassiekers tot John Legend).

Freek Jordans, coach en loopbaanbegeleider

Freek Jordans, coach en loopbaanbegeleider

9. Wat kunnen we van je leren?
Jezelf zijn! Wat er ook gebeurt, uiteindelijk is dat altijd goed voor je. En blijven spelen. Het leven wordt vaak veels te serieus geleefd (zeker op kantoor….). Lachen is het gezondste wat er is!

10. Waar haal je je kennis vandaan?
Uit mezelf, boeken, internet, coach, yoga, de natuur en van mijn vrienden en andere mensen in het algemeen. Iedereen kan een spiegel voor je zijn!

11. Zijn er boeken die je de bezoekers van Rust.nl aanraadt op het gebied van training en coaching, en uiteindelijk het vinden van rust in jezelf, je werk en carrière?
‘De Kracht van het nu’ van Eckhart Tolle en ‘Niet morgen maar nu’ van Wayne Dyer.

12. Wat wil je bereiken?

Werken met plezier en veel lol hebben. Zelf blijven groeien.

13. Welke boodschap wil je de lezers van Rust.nl meegeven?
Doe vooral wat je leuk vindt, ben jezelf, ben echt en dan gaan dingen vanzelf!

Meer lezen over Freek Jordans en zijn manier van werken? Ga naar Jordans.nu.

[ad]

Comments are closed.