Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
13 vragen aan…: Nadine Schartz, coach en oprichtster van Innerheart

Komende week vind je op Rust.nl interessante tips van Nadine Schartz, coach en oprichtster van Innerheart. Een goede reden voor een plek in de rubriek ’13 vragen aan…’:

1. Wie is Nadine Schartz?

Vanuit mijn hart ben ik moeder, maar wel graag in combinatie met werk en genoeg aandacht voor mezelf én mijn lief! Balans, lekker in mijn vel zitten en genieten zijn belangrijk. En sinds eind 2008 is mijn ondernemende kant weer helemaal tot bloei gekomen toen ik voor mezelf ben begonnen met InnerHeart. Tevens geniet ik van de spirituele ontdekkingsreis om steeds meer te worden wie ik ben: liefdevol, intens, gedreven, warm en betrokken.

2. Wat was voor jou de reden om je bedrijf Innerheart te starten?
Ik was op zoek naar RUST en balans en wilde doen waar ik het meest voldoening uithaal: mensen begeleiden en inspireren. Vind het prachtig als mensen groeien en bloeien. In hún tempo en op hún weg. Plus dat ik met twee kleine kindjes flexibel wilde zijn.

3. Op welke manier kom je het thema ‘rust’ en ‘rust vinden’ tegen in je werk en bij je cliënten?

Veel mensen komen er op een gegeven moment achter dat ze zich láten leven en dit geeft hen een zeer onrustig gevoel. Dan gaan ze op zoek naar wat zij écht willen om vervolgens het heft weer in eigen handen te nemen. Bewustzijn is hierbij een belangrijke stap en dit geeft vaak al veel rust.

4. Waarin onderscheidt jouw aanpak zich van andere coaches?

Ik ga op zoek naar je échte IK en stimuleer je naar je hart te luisteren. Zodat je het beste uit het leven kunt halen.
Tijdens de sessies voel ik intuïtief wat op dat moment nodig is uit mijn ‘rugzakje’ van kennis en ervaringen. Dit kan een gesprek zijn, maar ook een tekening maken, een oefening, even dagdromen of wandelen om ‘uit je hoofd te komen’. Tegelijkertijd ben ik iemand die je met praktische daadkracht aanmoedigt tot concrete actie: ‘wat ga je nu anders doen?’

5. Welk pad heb je afgelegd naar waar je nu bent?
Een kronkelig pad met pijnlijke kuilen en prachtige bergen en onverwachte zijweggetjes die me naar verrassende plekken hebben geleid.

6. Wat doe je het liefst om te ontspannen?
Heerlijk in bad, yoga, in mijn eentje lunchen en dan een lekker boek erbij, gemasseerd worden. Maar ook plezier maken met mijn kinderen en samen met Arjan leuke dingen doen.

7. Waar vind je rust?
In tijd voor mezelf: in de natuur, in de stilte, in mijn ademhaling, tijdens mijn yoga-uurtje en in mijn bed ☺

8. Naar welke muziek luister je?
Heel verschillend. Vind op dit moment dat John Mayer heerlijke sexy muziek maakt! En ik word blij van Eva de Roovere en geniet enorm van haar geweldige teksten.

9. Wat kunnen we van je leren?
Durf je hart te volgen en te luisteren naar je intuïtie want zij wijzen je de weg! En neem je behoeften en dromen serieus.

10. Waar haal je je kennis vandaan?
Het leven, inspirerende mensen en mijn intuïtie.

11. Zijn er boeken die je de bezoekers van Rust.nl aanraadt op het gebied van coaching, en uiteindelijk het vinden van rust in jezelf, je werk en carrière?
De kunst van leven (Barbara Borecka) en voor mensen die een eerste kindje verwachten of net hebben: Wat je baby je vertelt (Tracy Hogg en Melinda Blau) → essentieel om de rust te bewaren in de eerste weken/maanden na de geboorte!

12. Wat wil je bereiken?
Mijn unieke talenten optimaal inzetten om mezelf en anderen gelukkig te maken.

13. Welke boodschap wil je de lezers van Rust.nl meegeven?
Geen wens zo groot of je beschikt over de kracht om het te bereiken.

Meer lezen over Nadine Schartz en haar manier van werken? Ga naar www.innerheart.nl en abonneer je op haar gratis nieuwsbrief met tips hoe bewuster te leven.

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
Rust vinden door grenzen te stellen aan je kind
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Leestip(s) van Nadine:

[ad]

Comments are closed.