Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Rust vinden door…te luisteren naar je hart! (5 tips)
Categories: rust, rust en gezin

Een belangrijke stap naar het vinden van innerlijke rust is luisteren naar wat jij voelt en naar wat jou bezighoudt. Het woord is aan Nadine Schartz van Innerheart en haar tips om te luisteren naar je hart:

Innerheart

Luister (naar je hart); het blijkt een liedje te zijn van Nick en Simon ☺.
“Dus zeg ik luister maar voor één keer naar je hart, verdwaal in jouw gevoel, het laat jou niet alleen.” Vertrouw erop! Want als je meer naar je hart luistert zul je merken dat je dit meer rust geeft.

1. Leg je hand op je hart en ‘luister’
De eerstvolgende keer dat je een beslissing moet nemen, zoek je een rustige plek in huis, tuin of in de natuur. Je gaat daar zitten en zwijgt. Adem langzaam in… en uit… en in… en uit. Leg je hand op je hart en luister. Bedenk dus niet het antwoord maar laat het ‘opborrelen’. Als je goed luistert en jezelf toestaat te horen wat je hart je ingeeft, zul je weten wat je moet doen. Voel welk antwoord jou de meeste opluchting geeft.

2. De kracht van adem
Als je voelt dat je tempo oploopt, de stress toeneemt en je ‘te veel in je hoofd zit’, neem dan een pauze en adem diep in… en uit…. Doe het nog eens. Voel de lucht in je lichaam komen, tot in het puntje van je tenen, de stress eruit gaan en alles ontspannen. Door te focussen op elke adem, breng je jezelf terug in het nu en kun je weer beter naar je hart en je gevoel luisteren. Doe het maar eens.

3. Aandacht voor je hartstocht
a. Noem drie bezigheden waarvoor je hartstochtelijk veel over hebt.
b. Noem vijf bezigheden waarvoor je warm loopt, enthousiast bent.
c. In welke situatie of omgeving/met welke mensen (of met welke dieren of planten) heb je het gevoel dat je je eigen hartstocht kan voelen?
En kijk vervolgens eens hoeveel tijd je de afgelopen maand aan deze zaken hebt besteed. Te weinig? Maak dan een concreet plan hoe je hier de komende maand 10% meer tijd aan gaat besteden. 10% meer! Dat moet toch wel lukken? En meer is natuurlijk altijd goed!

4. Hartstocht in je relatie
Stuur je man eens een ondeugend sms’je. Neem samen een hete douche. Masseer je vriendin vanavond. Of geef haar weer eens een hartstochtelijke kus als je vanavond thuis komt! Nodig die leuke vrijgezel nu gewoon eens uit voor een romantisch dinertje.

5. Wens het leven zoals jij het graag zou willen
Ga ontspannen zitten, doe je ogen dicht en stel dat je leven in het komende jaar een prachtige wending neemt. Hoe ziet dit er dan uit? Droom! Zie dit zo concreet mogelijk voor je. Alles kan, niets is te gek. Welke aspecten veranderen er dan en in welke richting? In welke omgeving ben je, met welke mensen? Zie zoveel mogelijke details voor je. Misschien hoor je specifieke geluiden of ruik je bepaalde geuren?

En als je uitgedroomd bent stel je jezelf de volgende vraag: wat ga je vanaf vandaag anders doen om een stapje dichter bij die droom te komen?

Hartstochtelijk leven betekent dat je elk dag opnieuw een gok waagt. Durf te leven! Veel plezier!

Nadine Schartz, Innerheart

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Leestip(s) van Nadine:


Meer artikelen over bewust leven

[ad]

Wil je meer hulp bij het werken aan jouw balans en harmonie? Bel of mail me: 06-27397812 of nadineschartz@innerheart.nl. Ik help je je hart te volgen. In je werk, in je relatie, in je gezin. Zodat je bewust vanuit je eigen kracht gaat leven en hierdoor weer geluk en voldoening ervaart.

Nadine Schartz
www.innerheart.nl

[ad]

Comments are closed.