Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Volg je intuïtie!
Categories: mindfulness, rust, stress

[ad#Adsense-4]

Geef jij je leven zelf vorm of overkomt het je? Dat is het soort vragen waar Saron Petronilia, coach en trainer, jou in haar workshops mee confronteert. Speciaal voor Rust.nl schreef Saron het column ‘Volg je intuïtie’.

Volg je intuïtie!

De dag begon onhandig. Mijn buurvrouw vond het nodig om onaangekondigd om acht uur ’s ochtends het toilet eruit te slopen. @#grrr* Voor mij is het dan nog nacht. Nadat ik de oorzaak van de herrie had achterhaald, propte ik mijn oren vol met herriestoppers. Rust. ‘Maar zo hoor je de bel straks niet’, zei een opstandig stemmetje in mij. Vandaag zou er immers een belangrijk pakketje worden bezorgd. Slaapdronken ging ik in conclaaf met mijn intuïtie. Dat pakketje zou vanmiddag komen, werd me duidelijk. Dus hup omdraaien, aandacht brengen naar mijn adem en weg was ik.

Eenmaal uitgeslapen ontwaarde ik een volgend dilemma: mijn afspraak met de kapper. Ik zou zeker anderhalf uur van huis zijn. Ik besloot te blijven vertrouwen op mijn intuïtie. De daredevil stond in mij op toen ik mijn grijze haren ook nog van een likje verf liet voorzien. Tweeënhalf uur later was ik weer thuis, stak een boterham in mijn mond en prrring daar ging de bel: mijn pakketje.

Huppelend ontving ik de postbode die van de weeromstuit ook huppelend de deur uit ging. Toch is het vertrouwen op je intuïtie niet gemakkelijk, zeker niet in een samenleving die het verstand nogal hoog acht. Maar het begint natuurlijk met het luisteren ernaar, het erkennen. Dat betekent overigens niet dat je een tekst hoort in je hoofd of onrustige gevoelens krijgt als je een bepaald vliegtuig wilt instappen. Het kan. Het hoeft niet. Intuïtie heeft vele uitingen. Een geluid, een beeld, een tinteling, een droom… ik noem al die uitingen tezamen schemertaal.

Om je eigen schemertaal in het rumoer van alledag te kunnen ontwaren, zul je met grote regelmaat aandacht moeten besteden aan jezelf. Jij bent de bron. Van mijn part: het medium. Het is nodig jezelf goed te kennen, je gevoelens, de herkomst ervan. Ontdek in welke taal jouw onbewuste tot je ‘spreekt’ en laat je verrassen. Zolang je een idee hebt over hoe jouw intuïtie zich zal uiten, zit je vast. Wees je ervan gewaar dat onplezierige ervaringen en emoties, belemmerende overtuigingen en dergelijke, gemakkelijk ‘intuïties’ opleveren die je willen behoeden voor toekomstige vervelende ervaringen. Ken jezelf. Het ontwikkelen van de intuïtie is net zoiets als het leren van een nieuwe taal leren. Oefenen, fouten maken en je fouten onderzoeken. Waarom je dat zou doen? Het volgen van je intuïtie betaalt zich uit: het biedt rust en ruimte voor wie jij ten diepste bent!

Saron Petronilia

Meer lezen van Saron? Lees haar column ‘Bewust rust’ en een exclusief interview.

Lees meer artikelen over rust vinden door bewust te leven.

Voor workshops van Saron zie ook www.levenenbewustzijn.nl.

Eigen Wijze Vrouwenboek
‘Het Eigen Wijze Vrouwenboek van Saron Petronilia is een lekker leesbaar en sexy bladerboek voor vrouwen én mannen die de overgang niet lijdzaam willen ondergaan maar bewust willen beleven. Het is bedoeld voor mensen die graag het beste uit het leven halen, ook uit de laatste dertig jaar’.

Het eigen wijze vrouwenboek
Het eigen wijze vrouwenboek
S. Petronilia & Petronilia, Saron

[ad]

Comments are closed.