Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Tot rust komen in…het museum
Categories: rust, vakantie

[ad]

Een goede manier om even uit de alledaagse hectiek te stappen is naar het museum gaan. Een mooie locatie om te ontspannen, nieuwe ideeën en inspiratie op te doen en de gedachten te verzetten. Ook goed voor zelfreflectie. In een museum hangt vaak – ook al klinkt het wat vreemd gezien de vele historische musea – een tijdloze sfeer. Met veel rust. En steeds vaker mooie belevingen waarin je je kunt onderdompelen. Soms geholpen door interactieve multimedia, die – indien smaakvol en inventief toegepast – grote toegevoegde waarde kunnen hebben en een echte beleving tot stand brengen.

Maar ook de meest ‘simpele’ of ‘kale’ musea kunnen prachtig zijn om te ervaren.

Openluchtmuseum, Arnhem

Een museum dat de moeite waard is om te bezoeken, is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een museum over het dagelijks leven van gewone mensen in de afgelopen 250 jaar. Het verleden tot komt leven in de ruim 90 historische gebouwen. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen onvergetelijke herinneringen naar boven. Het museum is volop in beweging en er komen elk seizoen weer nieuwe attracties bij.

In het museumpark is van alles te doen voor jong en oud. Op het plein in de beroemde Zaanse buurt is speelgoed van vroeger te bewonderen, met een trekpontje vaart de bezoeker over de grote vijver en daarna geniet de bezoeker van een portie overheerlijke poffertjes in de gezellige kraam! Ieder weekend en in de schoolvakanties zijn er diverse activiteiten voor kinderen te doen.

Het Nederlands Openluchtmuseum is een nationaal museum over de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen.

Tijdens het Winterseizoen heeft het Openluchtmuseum een speciaal programma.

Comments are closed.