Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen

[ad]
Vijf tips…waardoor anderen zich prettig bij je voelen

Hoe bied jij je omgeving, ondanks de hectiek van de dag, warmte en veiligheid? Rust lijkt hier dé voorwaarde voor. Of je nu ouder bent of manager of gewoon een fijne vriend of vriendin wilt zijn. Het begint bij jou! Je bent een veilig baken wanneer je zelf de rust weet te bewaren. Vanuit een ontspannen houding sta je meer open voor iedereen om je heen. Je hebt de rust om met aandacht te luisteren en hebt oog voor wat er leeft en nodig is. Daarin is de warmte voelbaar.

Want stress neemt je in beslag en vernauwt je blik. Waardoor de meest prachtige momenten aan je voorbijgaan, zoals in onderstaand verhaaltje van Harry Bijl:

Aan de rand van Woerden sta ik voor een verkeerslicht. Aan de andere kant van het kruispunt staat een vrouw met een bakfiets. Voorin twee peuters in een innige omhelzing. De een drukt de ander een enthousiaste zoen op de wang die aanhoudt tot het licht op groen gaat en de vrouw afslaat. In haar ogen een lege maandagochtendblik. Een hoofd vol verplichtingen. Ze heeft het tafereeltje voor zich niet opgemerkt. Ze zal nooit weten dat ze het hoogtepunt van de dag aan zich voorbij heeft laten gaan.

Hieronder wil ik je met vijf tips inspireren om een warmer persoon te zijn:

Geef eens een complimentje
Complimenten geven is misschien wel de meest effectieve manier om mensen gelukkig te maken. Iedereen kan het. Het is makkelijk. Het werkt. En het kost geen tijd en geen geld. En natuurlijk kun je iemand een compliment geven voor wat hij doet, maar geef ook eens iemand een compliment voor wie hij is: ‘Ik hou van jou omdat je Gijs bent!’.

Help mensen te krijgen wat ze willen
Is een vriend bijvoorbeeld op zoek naar een baan? Houd je ogen open voor kansen. Het is een ontzettend warm en attent gebaar als je laat blijken dat je aan iemand hebt gedacht, en diegene ook wilt helpen. Hierdoor gaat de ander zich speciaal voelen.

Neem de tijd voor mensen en luister écht
Luister én onthoud wat de mensen om je heen meemaken, waar ze mee bezig zijn en waar ze het moeilijk mee hebben. Dit zijn zaken waar je later op terug kunt komen. Wees op de hoogte van andermans leven en laat iets van je horen op de belangrijke momenten. Stuur een kaartje, een sms-je of bel even.

Geniet van de verschillen
Behandel mensen met respect. Ieder mens én kind is in zijn eigenheid uniek. Ieder heeft zijn ‘eigen-wijs-heid’. Probeer dat te zien en te waarderen. Geniet ervan!

Laat jezelf zien
Eigenlijk de allerbelangrijkste tip die leidt tot een wezenlijke verbinding met anderen. Deel je problemen, angsten en gevoelens van blijdschap. Deel waar jij van geniet. Maar geef ook je gevoelens en behoeften prijs. Voor velen is dit een uitdaging, maar het wordt makkelijker als je je hebt ingeleefd in de ander. Zodat je de menselijkheid van de ander ervaart en je realiseert dat jullie gelijkwaardig zijn.
Ook kinderen vinden het heerlijk als hun ouders hun ervaringen, frustraties en blijheid met ze delen. Probeer het eens!

Loop je jezelf voorbij, ben je niet gelukkig of uit balans? InnerHeart helpt je je hart te volgen. Zodat je bewust vanuit je eigen kracht gaat leven en hierdoor weer geluk en voldoening ervaart. Bel of mail me: 06-27397812 of nadineschartz@innerheart.nl.

Nadine Schartz
www.innerheart.nl

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Leestip(s) van Nadine:

Meer artikelen over bewust leven

[ad]

Comments are closed.