Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
De rustgevende muziek van…Sting
Categories: muziek, rust

[ad]

Tot rust komen met Sting’s Songs From The Labyrinth en On A Winter’s Night
Na de reunie-tournee met The Police in 2006 en 2007 heeft Sting rust nodig. Althans, als we deze muziek mogen geloven. En die geloven we. Vaker week yoga-beoefenaar Sting af van het rock-idioom, door bijvoorbeeld jazz- of klassieke invloeden te laten doorklinken in zijn muziek. Songs als ‘Fields Of Gold’, ‘Moon Over Bourbon Street’ en ‘The Soul Cages’ behoorden al tot de categorie rustgevende muziek. Nu volgt er meer.

Op het album ‘On a Winter’s Night’ bewerkt Sting oude Engelse songs, waaronder kerstliedjes. Voor wie Police-muziek verwacht, biedt dit album weinig aantrekkelijks. Echter voor wie tijdens lange winteravonden bij de openhaard heerlijk rustig naar muziek wil luisteren, is dit album een aanrader. Sting toont er weer een andere kant van zichzelf mee, en werpt het licht op een heel ander soort muziek. Zoals hij eerder deed met het Labyrinth-album, waarop songs van klassiek componist John Dowland waren te horen. Beide albums, en de Winter’s Night dvd, zijn de moeite waard te beluisteren:

Meer rustgevende muziek.

Comments are closed.