Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Intuïtie brengt rust
Categories: boeken, mindfulness, rust

[ad#Adsense-4]

Regelmatig lees je de columns van coach, trainer en schrijfster Saron Petronilia op Rust.nl. Over bewust leven en het roer in eigen hand nemen. Laat je inspireren door haar laatste column:

‘Intuïtie brengt rust’
Ik heb een vreemde gewoonte. Als ik denk dat ik een vrije dag heb, komt het niet in me op om mijn agenda te checken. Heb ik in mijn hoofd dat ik om twee uur een afspraak heb dan is er niets in mij dat daaraan twijfelt. Ik heb de controlefreak in mij volledig onder de duim. Uit ervaring weet ik dat dat niet altijd getuigt van realiteitszin.

Afgelopen vrijdag had ik dus een dag vrij. Een mooi moment om wat losse eindjes vast te knopen, besloot ik. Op de fiets toog ik naar de binnenstad en parkeerde mijn fiets voor de HEMA. Daar schafte ik een dekbedhoes aan, en nog wat spulletjes waar ik ineens ook behoefte aan bleek te hebben. Via de juwelier waar ik het veiligheidskettinkje van mijn armband liet repareren, liep ik naar de winkel waar ik mijn handtas vorig jaar had gekocht. Die tas moest ook gerestaureerd worden.

Weer buiten beraadde ik me op het vervolg. Ik had wat vullingen voor mijn lievelingspen nodig. Op naar de kantoorboekhandel dus. Terwijl ik een café passeerde, zei iets in mij: heb je hier geen afspraak? Ik keek al wandelend naar binnen en een dame keek vanuit een donkere hoek in het café reikhalzend terug naar mijn verschijning. Toen drong tot mij door: ik heb hier wel degelijk een afspraak om 15.00 uur. Het was tien voor drie.

Bijzonder genoeg loop ik die route nooit. Ik kan niet anders concluderen dan dat mijn onbewuste, mijn intuïtie mij langs dit café heeft geleid. De betreffende dame, woonachtig in een andere stad, heb ik tien jaar geleden voor het laatst gezien: bij het afstuderen van de opleiding tot aurareader. Enkele weken geleden hadden we via de mail deze afspraak gemaakt.

Het was niets minder dan een magisch moment elkaar in de armen te sluiten. Hoe was het mogelijk dat ik hier voorbij was gelopen op mijn zogenaamde vrije dag? Puur toeval zul je zeggen. Ik hou het op pure intuïtie.

Terugkijkend op het afgelopen jaar zie ik dat er vele van deze magische momenten zijn gepasseerd. Steeds weer gecreëerd door het bewuste besluit mijn intuïtie te volgen, nadat ik jaren had getwijfeld aan de realiteitszin ervan. Dit keer volgde ik mijn intuïtie zelfs onbewust tot het moment suprême. Dat werkt dus ook. Ik heb me voorgenomen mijn agenda iedere dag te checken, ook als ik denk te weten wat er in staat. Dat mijn intuïtie in staat is dreigende ‘gaten’ op te vullen geeft mij echter de meeste rust. Daar kan ik op vertrouwen.

Saron Petronilia

Meer lezen van de hand van Saron? Lees haar colums:
Volg je intuïtie
Bewust rust

Lees een exclusief interview met Rust.nl.

Voor meer informatie over Saron en haar werk ga naar www.levenenbewustzijn.nl of www.petronilia.nl.

Eigen Wijze Vrouwenboek
‘Het Eigen Wijze Vrouwenboek van Saron Petronilia is een lekker leesbaar en sexy bladerboek voor vrouwen én mannen die de overgang niet lijdzaam willen ondergaan maar bewust willen beleven. Het is bedoeld voor mensen die graag het beste uit het leven halen, ook uit de laatste dertig jaar’.

Het eigen wijze vrouwenboek
Het eigen wijze vrouwenboek
S. Petronilia & Petronilia, Saron

[ad]

Comments are closed.