Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Tot rust komen met de instrumentale muziek van David Bowie
Categories: meditatie, muziek, rust

[ad#Adsense-4]

Rust.nl attendeert je op verschillende soorten rustgevende muziek. Dus ook op die van artiesten als Lou Reed, Brian Eno en Nick Cave, van wie je die muziek niet perse verwacht. Eerder schreven we op Rust.nl over de ambient muziek van Eno. Onder andere zijn legendarische album Music For Airports. Zo’n beetje het album waarop ambient muziek (‘ruimtelijke muziek’) werd uitgevonden.

In de jaren ’70 maakte Brian Eno ook enkele albums met David Bowie. De legendarische Berlijn-trilogie: Low, Heroes en Lodger. Van de eerste twee albums waren kant B – die waren er toen nog – geheel intrumentaal. De werktitel van Low was ‘Music: Night and Day’. En inderdaad klinkt de instrumentale muziek van Low als nachtmuziek. In lijn met de ambient muziek van Brian Eno. Filmisch. Sferisch. Meditatief. Weinig drums en percussie, met name sfeerklanken van synthesizer en moog. De moeite waard om uit te checken voor wie rustgevende muziek zoekt.

Al hebben de stukken titels als V-2 Schneider en Neukoln, de instrumentale muziek van Heroes is oosters van karakter. Net als het latere Brilliant Adventure, waarin ook instrumenten als de sitar worden gebruikt.

Op All Saints staat het instrumentale werk van David Bowie – inclusief recenter werk uit de jaren ’90 – gebundeld. Geselecteerd door de meester zelf, inclusief Some Are, in de bewerking van minimalist Philip Glass.

Meer rustgevende muziek.

[ad]

Comments are closed.