Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach

[ad]

Wanneer de mond glimlacht, glimlacht het hart!
(Chinese spreuk)

Heb je dit weleens meegemaakt; je loopt over straat te tobben over de dingen die je moet doen, je baan, je relatie. Je kijkt op, ziet iemand stralend naar je glimlachen en voor je het weet glimlach je terug. En in een fractie van een seconde voel je je een stuk beter! Je vergeet je problemen even en loopt verder met een meer positieve en meer ontspannen houding.

De immense kracht van een zuivere glimlach verwarmt en geneest
Wanneer je tegen iemand glimlacht krijgt die ander een goed gevoel over zichzelf. Hij functioneert beter en voelt zich gelukkiger.

Ontdek het geheim van glimlachen naar jezelf
In het oude China leerden de taoïsten dat een constante innerlijke glimlach, een glimlach tegen jezelf, gezondheid, geluk en een lang leven garandeert. Waarom? Tegen jezelf glimlachen is als je koesteren in liefde: je wordt je eigen beste vriend. En liefde heeft herstelkracht en verjongt!

De APK voor je lichaam
Stel je besteedt veel aandacht aan je auto wassen en boenen totdat hij glimt. Je rijdt regelmatig, door weer en wind. Maar je vergeet de olie te verversen, de bougie schoon te maken. En je tankt de verkeerde benzine! En dan begeeft de auto het.
Zo werkt het ook met je lichaam; we besteden dagelijks veel tijd en aandacht aan de uiterlijke verschijning ervan. Maar wat weten we eigenlijk over de binnenkant? Over onze organen en klieren?
We mishandelen de binnenkant van ons lichaam met teveel roken, teveel alcohol drinken, teveel vet eten. En het ergste van allemaal: door het gebrek aan lief zijn voor onszelf!
Als we slecht zorgen voor de binnenkant van ons lichaam worden we ziek.

De innerlijke glimlach begint bij je ogen
Deze zijn verbonden met het autonome zenuwstelsel, dat de werking van de organen en klieren regelt. Wist je dat als je je ogen ontspant, je hele lichaam ontspant?
Sluit je ogen en roep in hen een zuivere, onvervalste glimlach wakker. Ontspan en voel een diepe glimlach door je ogen schijnen. Door je ogen te ontspannen breng je je totale zenuwstelsel tot rust.

Glimlach vervolgens omlaag
Wanneer je je ogen voelt tintelen van een gigantische innerlijke glimlach, dirigeer die glimlachende energie dan omlaag naar je lichaam en vul je vitale inwendige organen met liefde.
Een gemakkelijke manier om de juiste volgorde van dit ‘omlaag glimlachen’ te onthouden is deze:
• De voorste lijn: Glimlach omlaag in je ogen, je gezicht, hals, hart, bloedvaten, longen, nieren, bijnieren, pancreas (alvleesklier) en milt.
• De middelste lijn: Glimlach omlaag vanuit je mond naar je maag, dunne darm, dikke darm en endeldarm
• De achterste lijn: Glimlach omlaag langs de binnenzijde van de ruggengraatwervels, één voor één.

Ben je geboeid geraakt en wil je hier meer over lezen? Een goed en interessant boekje is ‘Van stress naar evenwicht’ van Mantak Chia (Uitgeverij Ankh-Hermes).

Loop je jezelf voorbij, ben je niet gelukkig of uit balans? InnerHeart helpt je je hart te volgen. In je werk, in je relatie, in je gezin. Zodat je bewust vanuit je eigen kracht gaat leven en hierdoor weer geluk en voldoening ervaart. Bel of mail me: 06-27397812 of nadineschartz@innerheart.nl.

Nadine Schartz
www.innerheart.nl

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
Rust vinden door grenzen te stellen aan je kind
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Meer leestips van Nadine:

[ad]

Comments are closed.