Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Innerlijke rust heeft niets nodig

[ad]

Innerlijke rust heeft niets nodig

Het is er voor iedereen

Het is niet afhankelijk van geld, materieel of fysiek welbevinden en dergelijke. Het is een geschenk dat we in ons dragen en waarmee we in contact kunnen komen no matter what.

In het verleden trokken mensen daarvoor naar afgelegen plekken in bergen of bos om in die rust de stilte in henzelf te ervaren. En natuurlijk zijn dat nog steeds geschikte plaatsen om de rust te kunnen ervaren. Maar momenteel ligt de grote uitdaging in het vinden van innerlijke rust in onze hedendaagse hectische maatschappij. Hoe ervaar ik innerlijke vrede te midden van de onrust en chaos in de wereld? Hoe blijf ik in rust tijdens een werkdag te midden van collega’s, deadlines en reorganisaties?

Over het algemeen nemen we geen tijd om tot rust te komen. Wanneer we niet de tijd nemen om kennis te maken met de stilte in ons, te luisteren naar de wijsheid die we in ons dragen, gaan de dagen voorbij en draaien we onze dagelijkse routines af in onwetendheid van de kracht en de schoonheid die in ons schuilt. We raken uitgeput en vragen ons af of het leven niet “anders” kan.

En ja het leven kan anders zijn en worden ervaren. Het eerste wat je daarvoor zou kunnen doen is momenten in lassen waarbij je met jezelf kunt zijn. Je kunt daarbij denken aan 10 minuten in de ochtend en/of avond waarbij je een rustig plekje opzoekt en contact maakt met jezelf door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie, mantra’s, ontspanning, reflectie, afhankelijk van wat bij je past en wat je nodig hebt op dat moment. De dag vanuit rust beginnen zal je een ander gevoel geven, dan vanuit haast. De dag eindigen met tijd om de dag los te laten en ontspanning zal je nachtrust bevorderen.

Je zult gaat merken dat je door de rust die je her-ontdekt in jezelf, ook beter in staat zult zijn om, gedurende de dag wanneer je opgeslokt dreigt te worden door de hectiek, de rust in jezelf weer te herstellen. Oefening baart immers kunst.

Wat er meestal gebeurt wanneer we voor de eerste keer rust gaan nemen, is dat we dan pas de grote onrust in ons denken en ons lichaam ervaren. Geef echter niet op. Laat de gedachten en onrust in je lijf je niet afleiden. Het zijn passing clouds. Zie ze voorbij trekken en maak contact met de zon, het licht, de rust die er achter schuilt. Het is waar, dit vraagt om vertrouwen en doorzettingsvermogen. Maar de beloning die volgt is het meer dan dubbel waard.
Wordt vervolgd….

Liz La Force, mei 2010

Lees meer van Liz La Force op Rust.nl:
Een weg naar innerlijke rust

La Force verbindt mens en organisatie met hun kern(waarden). Empowerment, authenticiteit en succes is daarna onvermijdelijk.
www.la-force.nl

[ad]

Comments are closed.