Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Tot rust komen met de Alexandertechniek
Categories: meditatie, Prikbord, rust

Rust en de Alexandertechniek
Een groot gevoel van rust daalde over me neer,
Alles was goed zoals het was, niets hoefde, alles kon.
Ik zag de schoonheid van de wereld om mij heen
en maakte er deel van uit.
Vanzelfsprekend en gemakkelijk.

Deze bijzondere gewaarwording had ik tijdens mijn eerste les Alexandertechniek.

Al lange tijd was ik op zoek naar iets dat mij zou kunnen helpen om op een positievere manier met spanning en onrust om te gaan.
Deze keer onderzocht ik de Alexandertechniek. Ik wist niet wat te verwachten en enigszins nerveus stond ik voor een rechte houten stoel. Mijn docent Alexandertechniek vroeg mij om te gaan zitten. “Maar,’ zei hij, ‘neem de tijd, reageer niet meteen op de eerste impuls om te gaan zitten.’

Hij stond naast me en legde zijn hand in mijn nek, een zachte aanraking die een buitengewoon kalmerende werking op mij had.
Ik deed even helemaal niets en voordat ik het wist, zat ik zonder enige moeite en comfortabeler dan ooit op de stoel. Een groot gevoel van rust daalde over me neer… Hoe was dat mogelijk?!

Alles wat je denkt, voelt en (niet!) doet heeft een direct effect op de spanning in je lichaam en daarmee op je balans.
In de loop van je leven ontstaan er onbewust allerlei spanningspatronen die je natuurlijke balans verstoren. De Alexandertechniek kan je helpen om deze belemmerende patronen te doorbreken. Je natuurlijke balans kan zich herstellen en er kan meer rust en ruimte in je doen en denken ontstaan.

Jacqueline Hulleman
www.enjoybalance.nl

Lees meer over de Alexandertechniek:

Comments are closed.