Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Vijf tips … voor meer balans en harmonie (en innerlijke rust)
Categories: coaching, rust, rust en gezin

[ad]

Innerlijke rust, balans en harmonie
Ken je het gevoel dat je uit meerdere persoonlijkheden bestaat? Verschillende mannetjes of vrouwtjes die bij tijd en wijle opeens op je linker- of rechterschouder verschijnen. Met een hele duidelijke mening! Net als in die reclame op tv.

Onderstaande tips helpen je om de talenten van de verschillende persoonlijkheden wat meer in harmonie te brengen. Zodat ze kunnen samenwerken. In plaats van tegen elkaar op te schreeuwen.

1) Met gedachtekracht krijgen wat je wilt
Een sterke en duidelijke intentie is uiterst krachtig en kan veranderingen teweeg brengen. Je hebt vast wel eens gehoord van de wet van de aantrekking. Focus je geest op wat je wenst.
Én je emoties moeten het eens zijn met je wens. Want als je bij de gedachte aan een nieuwe baan in de stress schiet omdat je meer verantwoordelijkheid krijgt, dan werkt de wet niet.

2) Dankbaarheid brengt positieve gedachtestromen op gang
Dankbaar zijn werkt enorm stimulerend; het creëert een onmiddellijke stroom positieve energie. Denk aan alles waar je dankbaar voor bent. Probeer het maar eens; bijvoorbeeld elke avond voor het slapen gaan. Schrijf het op en je zult al na een paar dagen merken dat de negativiteit in je gedachten minder wordt.

3) Verminder stress

Stress brengt je uit balans en ondermijnt je gezondheid. Helaas zien velen pas in dat ze er last van hebben als migraine, maagzuur, hoge bloeddruk of slapeloosheid meer regel dan uitzondering zijn.
Punt 1) en 2) zijn belangrijke eerste stappen om stress te verminderen. Maar gezond eten, genoeg bewegen, diep en langzaam ademhalen en de natuur opzoeken zijn minstens zo effectief.

4) Geef uiting aan je emoties; gooi het eruit!

Verdrongen emoties zijn een potentiële tijdbom die kan exploderen in allerlei fysieke klachten. Neem een voorbeeld aan kinderen die spontaan negatieve emoties direct loslaten voordat ze schade kunnen berokkenen.
Uit je gevoelens rustig en krachtig in plaats van je flink houden. Hoe kunnen mensen op je reageren als ze niet weten wat er in je omgaat en hoe je hun daden en woorden interpreteert?

5) Zorg voor een positief en evenwichtig ego
Ego wordt tegenwoordig vaak alleen negatief geïnterpreteerd, terwijl het ook staat voor zoiets moois als zelfbesef en eigenwaarde. Of je jezelf dus waardevol vindt.
Werken aan een positief en evenwichtig ego betekent dat je een gezonde acceptatie hebt van wie je bent, van wat je kunt bereiken en van wat je waard bent voor jezelf en de maatschappij.

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Meer artikelen over bewust leven

Wil je meer hulp bij het werken aan jouw balans en harmonie? Bel of mail me: 06-27397812 of nadineschartz@innerheart.nl. Ik help je je hart te volgen. In je werk, in je relatie, in je gezin. Zodat je bewust vanuit je eigen kracht gaat leven en hierdoor weer geluk en voldoening ervaart.

Nadine Schartz
www.innerheart.nl

Leestips van Nadine:

[ad]

Comments are closed.