Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Teruggeven brengt rust: win gratis workshop ‘Overtuigingskracht’

[ad#Adsense-4]

Teruggeven brengt rust
Is het je wel eens opgevallen dat goede doelen vaak een klein kadootje bij de brief doen als ze je om een bijdrage vragen? Bijvoorbeeld een pen of een setje kaarten. Dat doen ze niet zomaar. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen het verzoek tot doneren eerder inwilligen als je ze eerst iets geeft.

Dat komt omdat wij een sterke sociale regel kennen, die ons voorschrijft een gunst altijd met een gunst te belonen. Die regel werkt voornamelijk onbewust en kan voor veel onrust zorgen als je er niet aan voldoet. Ga maar na, wanneer iemand jou een dienst bewijst, voel je je meestal verplicht om iets voor die persoon terug te doen. En wanneer je niet meteen een wederdienst kunt leveren, blijft het aan je knagen, soms jarenlang. Je ervaart pas weer echt rust in de relatie als je aan je verplichting voldaan hebt.

Onze dagelijkse communicatie kent veel van dit soort onbewuste, psychologische principes. In de workshop Overtuigingskracht komen een aantal van deze principes aan de orde.

Geheel in overeenstemming met de wederdienst regel, geef ik deze workshop kado aan vrouwen die willen meewerken aan een enquête. De enquete bestaat uit 12 vragen, is anoniem en heeft tot doel om mij inzicht te geven in waar vrouwen tegenaan lopen in hun werk.

Meer informatie over de inhoud van de workshop vind je op:
http://www.passiekompas.nl/workshops/overtuigingskracht

Ik geef de workshop op donderdagavond 23 september 2010 in Woerden.

Deelnemen aan de workshop?
Wil je deelnemen aan het onderzoek en gratis de workshop bijwonen? Stuur dan een mailtje naar sylvie@passiekompas.nl onder vermelding van “deelname onderzoek”. Ik stuur je dan zo snel mogelijk de link naar de vragenlijst toe.

Sylvie Mellenbergh is oprichtster van Passie Kompas, een coachingsbureau dat vrouwen ondersteunt bij het realiseren van hun professionele doelen. Passie Kompas biedt individuele coaching, teamcoaching en workshops voor vrouwen met ambitie. Om te bepalen waar hun focus gaat liggen en hoe ze deze kunnen behouden.

Meer lezen van en over Sylvie Mellenbergh van Passiekompas?
Lees ook het interview ’13 vragen aan Sylvie Mellenbergh’ en de artikelen:
Stel jezelf eens op non-actief
Prettig gestoord worden

[ad]

Leave a Reply