Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
5 tips….. voor vrouwen die zichzelf moeilijk iets gunnen

[ad#Adsense-4]

5 tips….. voor vrouwen die zichzelf moeilijk iets gunnen
Mede mogelijk gemaakt door #durftevragen op Twitter 😉

Hoe komt het toch dat heel wat vrouwen zich structureel te weinig gunnen? Tijd, aandacht, plezier, liefde, … Wanneer hebben wij de les geleerd dat we zo slecht voor onszelf zorgen?

Volgens sommigen is ”zelfmisgunning” zelfs een sterke culturele traditie (soort calvinisme?) die gelukkig ten einde loopt…. Volgens anderen is het ons diepste verlangen anderen van dienst te zijn (Ignatius van Loyola).

Sinds ik zelf kinderen heb, begrijp ik de uitdaging van een moeder. En van mijn eigen moeder. En ben ik me bewust van wat ik mijn eigen kinderen meegeef. Niet door hen te vertellen wat ‘goed en minder goed’ is. Maar door hen dit voor te leven!
Wat leer ik mijn zoon en mijn dochter over vrouwen als ik mezelf op de laatste plaats zet? Als ik de sluitpost ben in plaats van het startpunt? Als ik al mijn energie weggeef?

Hoe zit het met de balans? Met in dezelfde mate dienstbaar blijven aan jezelf? Ben je jezelf onderweg ergens kwijtgeraakt? Wat hoop je te vinden met je dienstbaar op te stellen?

‘Je bent te mooi en het leven is te mooi om jezelf weg te cijferen!!!’

Of zoals Marianne Williamson het zegt: “Your playing small doesn’t serve the world!”

1 Wees je eigen beste vriendin
Kijk eens van een afstandje naar jezelf alsof jij je beste vriendin bent.
Wat zou je haar gunnen? En adviseren? Wat heeft zij nu nodig? Waar heeft zij nu het meest behoefte aan?

2 Begin de dag met een blij momentje
Hoe klein dit dan ook is. Smeer je in met je favoriete bodylotion, doe je mooiste lingerie/jurk/laarzen aan, zet je favoriete cd op en dans door de kamer, lach naar jezelf in de spiegel, knuffel net iets langer met je kindjes…

3 Stel jezelf voor dat je vanaf nu een vrouw bent die zichzelf veel gunt
Wat zou je dan nu het allerliefste doen? Ga dat dan nu (of zo snel mogelijk) doen!

4 Denk aan de meest verstandige les in elk vliegtuig tijdens elke vlucht
Zet eerst zelf je zuurstofmasker op, zorg pas daarna dat je kinderen er een krijgen! Niet voor niets een cliché: zorg eerst goed voor jezelf, pas dan kun je goed voor anderen zorgen…. Je kunt een ander pas gelukkig maken als je zelf gelukkig bent!

5 Kijk elke dag in de spiegel en zeg ‘Ik hou van mij!’
Net zo lang totdat je er een fijn gevoel bij krijgt.

Wil je jezelf vanaf nu eens op de eerste plaats zetten? Gun jezelf dan een mamaAPK en ontdek dat je het waard bent. Lees hier meer.
Of kom cappuccino drinken in het pittoreske Harmelen. Om geheel vrijblijvend kennis te maken met hoe ik je kan helpen. Eerst bellen of mailen is wel handig 😉 06-27397812 of nadineschartz@innerheart.nl.

Ik ontmoet je graag!

Nadine Schartz
www.innerheart.nl

Meer lezen van Nadine? Zie hier:
Rust vinden door grenzen te stellen aan je kind
5 tips voor meer rust en ontspanning in je gezin
5 tips voor meer balans en harmonie
5 dingen die je altijd al wilde weten over de innerlijke glimlach
Rust in je relatie
5 tips waardoor anderen zich prettig bij je voelen
Vijf tips om te luisteren naar je hart
Rust vinden door gelukkig te zijn op je werk
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
13 vragen aan Nadine Schartz, oprichtster van InnerHeart
5 tips om… NEE te zeggen
5 tips voor meer rust in je hoofd

Leestip(s) van Nadine:

[ad]

Comments are closed.