Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Rust en bezinning met Neil Young
Categories: muziek, rust

[ad#Adsense-4]

Tot rust komen met ‘Harvest Moon’
Op Rust.nl besteden we graag aandacht aan artiesten die niet gauw worden geassocieerd met rustige of rustgevende muziek. Naast bijvoorbeeld David Bowie en Brian Eno maakt ook Neil Young tussen zijn rock-albums door muziek die rust geeft, althans voor mij persoonlijk. Het album van Neil Young dat mij altijd doet wegdromen naar verre oorden met uitgestrekte vlakten – een beeld dat direct rust en overzicht schept in mijn hoofd – is Harvest Moon uit 1993. Voor me zie ik de vlakten met slechts sporadisch clusters van huizen met veranda’s waarop in broederlijke sfeer samen muziek wordt gemaakt en (meerstemmig) gezonden bij de ondergaande zon.

Op Harvest Moon doen dezelfde muzikanten mee als op zijn klassieke album ‘Harvest’ uit 1973 (met onder andere de klassieker ‘Heart of Gold’), waaronder Jack Nitzsche, Linda Ronstadt en James Taylor. De muziek heeft opnieuw de laid back country-folk stijl, met een persoonlijke toon in zang en openheid in tekst. Hij zingt over zijn op dat moment wankele huwelijk (‘Harvest Moon’), het verlies van vriendschappen (‘One of These Days’), zijn bezorgdheid voor het milieu (‘Natural Beauty’) en het verlies van zijn hond en trouwe maatje ‘Old King’. Mooie, eerlijke, serene, en rustgevende muziek. Luister zelf:

Harvest Moon
Harvest Moon
Neil Young

Harvest - (speciale uitgave)
Harvest – (speciale uitgave)
Neil Young

Meer rustgevende muziek.

Hans Schlatman – december 2010

[ad]

Comments are closed.