Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Rust in je relatie in 12 weken
Categories: rust

Sinds februari 2020 kent Nederland – en inmiddels ook de Engelssprekende landen – een website waarin je als stel online hulp krijgt van professionals om je relatie te verbeteren, uit een crisis te halen of er rust in te vinden. En dat geheel online. Met – als je wilt – ondersteuning van een relatietherapeut. We spreken met een van de oprichters van Monsley: Rik Heijmen.

Hoe is het idee voor Monsley ontstaan?

“Ik heb zelf een relatiecrisis meegemaakt en vond het lastig om laagdrempelige hulp te vinden. Ik kwam erachter dat er veel psychologische drempels zijn om in relatietherapie te gaan, aan de ene kant financieel – relatietherapie is kostbaar – maar ook psychologische drempels. Mensen gaan gewoon niet graag naar een relatietherapeut. Volgens onderzoek wachten ze gemiddeld zes jaar voordat ze aan de slag gaan met hun relatieproblemen. En dat is te lang. Monsley wil het gemakkelijker en zelfs leuker maken om je relatie te versterken of uit een crisis te komen.
Ik benaderde de succesvolle relatietherapeut Anoek Gerlings, mijn huidige compagnon. Zij heeft een nuchtere kijk op relatietherapie en vele jaren ervaring. Zij was gestart om haar kennis en ervaring op een andere manier over te dragen, dan in haar praktijk. Monsley sloot fantastisch aan bij haar ambitie om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezondere relatie te hebben. “

Hoe werkt het?

“Monsley is volledig een online programma, dat je thuis – of waar dan ook ter wereld – kunt volgen via tablet, laptop of smartphone. Het programma staat in jouw eigen online omgeving en er is geen wachttijd. Als je bent ingeschreven, krijg je gedurende 12 weken iedere week per e-mail een bericht dat daar nieuwe video’s en opdrachten voor je klaar staan. Je kunt deze samen met je partner bekijken en doen, maar ook apart van elkaar en zelfs alleen, want ook dat werkt. Je kunt anoniem deelnemen. En direct starten, want je hoeft niet te wachten tot er ruimte is in de agenda van een therapeut. Heb je specifieke vragen, of zit er je ergens mee? Je kunt altijd mail met onze ervaren relatietherapeuten, ze geven je binnen 24 uur een persoonlijk antwoord.”

Wat maakt Monsley zo bijzonder?

“Behalve dat Monsley volledig online is, bedoel je? We maken we gebruik van de wetenschappelijk bewezen methode EFT. Onder relatietherapeuten is dat de meest gebruikte methode. Het werkt beter dan oudere methodes omdat hier de inhoud van de ruzies en stress niet van belang is om jullie relatieproblemen te verminderen. De oplossing zit in het verbeteren van jullie relatiedynamiek. In iedere relatie (óók goede relaties!) sluipt er onbewust een negatieve wisselwerking in, die de échte oorzaak is van ruzies, stress en pijn in relaties. Het gaat erom dat je leert om de dieper liggende patronen te herkennen en te doorbreken. En dit programma leert inmiddels honderden stellen hoe je dat kunt doen. “

Hoe begin je met Monsley?

“Voor een gratis proefles of het volledige programma schrijf je je in met een emailadres en een naam (die je eventueel mag verzinnen als je dat fijn vindt). Je krijgt dan toegang tot je eigen leeromgeving die je met je smartphone, tablet of PC kunt benaderen. Er zijn 3 betaalopties: Een maandabonnement waarmee je toegang hebt tot het programma zolang je abonnement actief is. Een ‘levenslang toegang’ pakket, waarmee je altijd bij je programma kunt. Dus ook als je later nog een wilt teruglezen, of als je er wat langer over wilt doen dan de 12 weken die ervoor staan. Die tweede optie kun in één keer betalen, of je kiest voor een gespreide betaling. “

Meer weten of proberen? Ga naar www.monsley.com

Comments are closed.