Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Meditatie

Enkele boeken die de specialisten, schrijvers en columnisten van Rust.nl je aanraden:

Meditatie voor beginners
Mediteren is niet moeilijk. Met een paar minuten oefenen per dag is zo geleerd. En dankzij mediteren kun je je beter ontspannen, je angsten loslaten, je beter concentreren en je persoonlijke ambities realiseren. Meditatie voor beginners brengt dit alles binnen handbereik. Stephanie Clement vertelt wat meditatie is, hoe het werkt en wat je ermee kunt bereiken.

3 minuten meditatie
In dit meditatieboek wordt op zeer persoonlijke, toegankelijke wijze de kunst van geestelijke zelfbeheersing uit de doeken gedaan. De auteur laat zien hoe het van belang is eerst ‘de geest leeg te maken’, om vervolgens onze gedachten en gevoelens te observeren, zodat we een gevoel kunnen herkennen als het zich voordoet, om ze uiteindelijk onder onze bewuste beheersing te brengen (’emotionele intelligentie’). In dit kader beschrijft hij een aantal ‘3 minuten meditaties’, oefeningen om de geest te temmen met een zeker progressief verloop. (bron: NBD/Biblion).

Three deep breaths
Een tip van coach en schrijfster Nadine Schartz:

De kracht van meditatie
Wil je meer weten over hoe je tot innerlijke rust komt en sta je open voor de kracht van meditatie? Of zoek je vormen van meditatie en hoe je hier verder in te bekwamen? Dan beveelt Arjan ter Linden van The Human Effect je het boek ‘Meditatie’ van Arthur Zajonc van harte aan.

Vind ook de beste boeken over:
> Coaching
> Mindfulness
> Beter slapen
> Rust vinden