Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Rustgevende muziek

Muziek heeft de kracht om je mee te kunnen nemen naar een andere wereld. Naar een andere sfeer. Luisteren, ontspannen. Op Rust.nl geven we je tips voor muziek die in ieder geval onze redacteuren de nodige rust heeft gegeven. Je kunt doorklikken om de muziek binnen enkele dagen in huis te hebben.

Kate Bush: 50 Words For Snow
Droom heerlijk weg bij de piano-klanken van songs als Misty, Lake Tahoe en Snowflake op Kate Bush haar album 50 Words For Snow.

Tot rust komen met panfluitmuziek
Volgens de liefhebbers van de panfluit van virtuoos Gheorghe Zamfir, is dit de muziek waarbij je heerlijk kunt ontspannen. ‘Hemels, alsof je wordt op opgetild’.

De rust en stilte van een Gregoriaans monnikenkoor
De serene rust van Gregoriaans gezang…

Clannad: Harry’s Theme
Een cd waar ik zelf rustig van word, is de muziek van Clannad. Bekend van onder andere ‘Theme From Harry’s Game’ en ‘In A Lifetime’, het duet met Bono van U2. Werkt bijvoorbeeld goed als je niet kunt slapen. Zet de cd op en hup, daar ga je….

Meer rustgevenende Celtische klanken:

Most relaxing new age music
Deze klassieker voert je terug naar de natuur. Geef jezelf een moment van rust en luister naar deze prachtige rustgevende muziek. Prachtige piano en panfluitmuziek strelen je oren. een genot om naar te luisteren. Een moment voor jezelf.

Jason Falkner: Bedtime With The Beatles – A Lullaby Album
De songs van The Beatles bewerkt tot slaapliedjes. Heerlijk. Zoals Paul McCartney zelf zei: ‘I very much enjoyed the first ‘Bedtime With The Beatles’. It certainly works – it put me to sleep’.

Brian Eno: Small Craft on a Milk Sea
Opperste rust wordt bereikt op de nieuwe cd van Brian Eno, schrijft het NRC in haar cultuursupplement. Eno is terug bij zijn zelf uitgevonden ambientstijl. Small Craft on a Milk Sea is insrumentaal en opgebouwd uit languissante elektronische klanken die elkaar omarmen, loslaten of verder zwieren in navrante combinaties. Ritselende gitaarnoten maken hun opwachting, synthesizers suizen als de wind om het huis, en een ijle toon toon steekt overal bovenuit. Ontdek het, en kom lekker tot rust bij deze klanken…

Beluister ook zijn album Reflection uit 2017. Prachtige, rustgevende ambient-muziek.

David Bowie: All Saints
In Berlijn nam David Bowie eind jaren ’70 zijn eerste instrumentale werk op, samen met Brian Eno op de albums Low en ‘Heroes’. Sindsdien nam Bowie sporadisch instrumentaal werk op. In 2000 verzamelde hij het voor vrienden en familie – als kerstgeschenk – op een recordable cd, ‘All Saints’ gedoopt. Een jaar later bracht hij de verzameling officieel uit. New Age-achtige muziek, heel fijn.

Meer rustgevende muziek
Klassieke muziek om bij te ontspannen
Muziek om bij te mediteren
Rustgevende popmuziek

Andere manieren om rust te vinden
10 tips om goed te slapen
Word je vaak wakker ‘s nachts? 5 tips om weer in slaap te vallen
10 tips om stress te voorkomen
Mediteren met open ogen
Rust tijdens de vakantie
Rust vinden door drie diepe ademhalingen
Rust in je hoofd
5 tips voor meer rust in je hoofd