Rust.nl
Tips voor wie innerlijke en lichamelijke rust wil vinden
Rustgevende popmuziek

Kate Bush: 50 Words For Snow
Droom heerlijk weg bij de piano/zang songs op Kate Bush haar album 50 Words For Snow.

Neil Young – Harvest Moon
Op Harvest Moon doen onder andere Jack Nitzsche, Linda Ronstadt en James Taylor mee. De muziek heeft een laid back country-folk stijl, met een persoonlijke toon in zang en openheid in tekst. Young zingt over zijn op dat moment wankele huwelijk (‘Harvest Moon’), het verlies van vriendschappen (‘One of These Days’), zijn bezorgdheid voor het milieu (‘Natural Beauty’) en het verlies van zijn hond en trouwe maatje ‘Old King’. Mooie, eerlijke, serene, en rustgevende muziek.

Isbells: Isbells
Aanrader van ‘Loslaten’-auteur Jan Willem Bijleveld is de Belgische band Isbells. Hele mooie sfeervolle ingetogen muziek. Zij voegen een beetje stilte toe aan een wereld vol lawaai.

Sting – Winter’s Night & Songs From The Labyrinth
Op het album ‘On a Winter’s Night’ bewerkt Sting oude Engelse songs, waaronder kerstliedjes. Voor wie Police-muziek verwacht, biedt dit album weinig aantrekkelijks. Echter voor wie tijdens lange winteravonden bij de openhaard heerlijk rustig naar muziek wil luisteren, is dit album een aanrader. Sting toont er weer een andere kant van zichzelf mee, en werpt het licht op een heel ander soort muziek. Zoals hij eerder deed met het Labyrinth-album, waarop songs van klassiek componist John Dowland waren te horen. Beide albums zijn de moeite waard te beluisteren:

The Fall van Norah Jones
De altijd weer rustgevende muziek van Norah Jones weerklinkt ook weer op het album The Fall. Het is weer een parel. Heerlijk luisteren en bij wegdromen. Een aanrader. Mooie muziek met eenvoudige, maar zeer poëtische teksten, die op de golven van de muziek mee bewegen.

Het eerste album van Norah Jones – Come Away With Me – blijft natuurlijk ook een aanrader voor wie graag rustgevende muziek hoort.

Klassieke muziek om bij te ontspannen
Muziek om bij te mediteren
Gregoriaanse koren, panfluitmuziek en meer

[ad]